// you’re reading...

Проба

Apple направи тази жена най-богатата милиардерка в Китай, но сега тя изгуби 66% от богатството си

Някога iPhone и Tesla превърнаха една дама в най-богатата китайка. Търговската война между Китай и САЩ обаче я превърна в най-големият губещ в сред милиардерите в азиатската държава през 2018 година, пише Boomberg.

Хау Куиънсей, която е председател на доставчика за двете компании Lens Technology, е изгубила 66% или 6,6 милиарда долара от богатството си през тази година. И това е най-големият спад сред китайските милиардери в Bloomberg Billionaires Index.


Невероятната съдба на най-богатата жена в света, която сама спечели парите си

Невероятната съдба на най-богатата жена в света, която сама спечели парите си

Джоу Кънфей се издига от бедно селско момиче до милиардерка, работеща с Apple, Samsung и Tesla

Акциите на китайското дружество са поевтинели с 62 на сто от началото на 2018 година, най-вече заради разпроджбата на активи на големите доставчици на Apple. Това беше ефектът от налагането на санкциите на американския президент Доналд Тръмп срещу Китай.

Компанията е доставчик на дисплеи и за Tesla. Проблемите на компанията също се отразиха на ценните й книжа.

Хау е родена в китайската провинция Хънан през 1970 година. След като в продължение на шест години тя работи във фабрика за производство на стъкло, напуска и стартира собствена компания в град Шънджъ.

Article source: https://money.bg/wealth/apple-napravi-tazi-zhena-nay-bogatata-miliarderka-v-kitay-no-sega-tya-izgubi-66-ot-bogatstvoto-si.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment