// you’re reading...

Проба

Opel спира 3 модела и пуска 8 нови за две години

Автомобилната марка Opel разкри нови подробности от своя стратегически план за развитие PACE!, оповестен в края на миналата година.

Според тази стратегия, компанията, която вече е собственост на френския концерн PSA Group, ще предложи 8 нови или обновени модела от началото на 2019 до края на 2020 година.

В същото време спира от производство три модела през следващата година.

Всички нови коли на германската марка ще бъдат построени върху платформи на PSA и ще получат френски двигатели.

Акцентът ще бъде върху най-масовите и най-доходните сегменти от пазара. Догодина ще излязат новата Corsa и наследникът на Vivaro, който ще се предлага в товарна и пътническа версия.

За 2020 г. е предвидена премиерата на новата Mokka X, като този кросоувър играе основна роля в реализирането на плана за увеличение на продажбите на SUV-моделите на бранда от 25 на 40 процента до 2021 година. 

Също така през 2020 г. ще излезе електрическа Corsa и хибриден Grandland X, който ще може да се зарежда от мрежата. Поръчките за него ще се приемат от лятото на 2019 година. Така в края на десетилетието Opel ще разполага с 4 електрифицирани модела, а през 2024 г. версии на ток ще получат всички автомобили на марката. 

От компанията допълват, че моделите Adam, Karl и Cascada няма да имат наследници, като ще останат на пазара до края на следващата година.

Article source: https://money.bg/auto/opel-spira-3-modela-i-puska-8-novi-za-dve-godini.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment