// you’re reading...

Проба

Джак Ма се готви за бъдещето след Alibaba: Най-богатият китаец иска отново да е преподавател

Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се подготвя за своето бъдеще без активното си участие в онлайн гиганта Alibaba, който той създава преди 20 години и превръща в един от гигантите в интернет търговията.

В интервю за BloombergTV Ма разкри какво възнамерява да прави след години. Председателят на Alibaba възнамерява да посвети по-голямата част от времето и богатството си на филантропска дейност. Конкретно Джак Ма иска да създаде фондация, която ще бъде насочена в сферата на образованито, по примера на Бил и Мелинда Гейтс.

Със сигурност той ще има доста какво да даде и като опит, и като финансова подкрепа. В началото на тази седмица основателят на Alibaba стана на 54 години и към същия период нетното му богаство се изчислява на повече от 40 милиарда долара.

Въпреки че още през 2013 година бившият учител по английски се отказа от позицията на главен изпълнителен директор на технологичния лидер той остана най-разпознаваемото лице на компанията с капитализация от над 400 милиарда долара.

„Има много неща, които мога да науча от Бил Гейтс. Никога не бих могъл да бъда толкова богат, колкото него, но има нещо, с което мога да се справя добре – да се пенсионирам по-рано“, споделя той в интервюто.

„Мисля, че един ден, при това скоро, ще се върна към преподаването. Смятам, че това е нещо, което мога да правя далеч по-добре от това да бъда главен изпълнителен директор“, допълва Ма.

На въпрос дали планира да се захване с новата дейност през тази година, китайският предприемач коментира: „Ще разберете съвсем скоро. Вече подготвям Jack Ma Foundation. По всички тези неща работя от 10 години.“.

Article source: https://money.bg/ceo/dzhak-ma-se-gotvi-za-badeshteto-sled-alibaba-nay-bogatiyat-kitaets-iska-otnovo-da-e-prepodavatel.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment