// you’re reading...

Проба

Deutsche Bank напуска Eurostoxx 50

Deutsche Bank губи мястото си в индекса Eurostoxx 50, който включва акциите на водещи европейски компании в девет сектора, предава Reuters. Ходът бе очакван и идва на фона на опитите на най-голямата германска банка да постигне устойчиви печалби след редица промени в стратегията и мениджмънта.

Германският борсов оператор Deutsche Boerse периодично променя състава на индекса, използвайки данни за пазарната оценка и обема търговия като база.

Акциите на Deutsche Bank изтриха 38 процента от стойността си от началото на годината. В отговор, от банката заявиха, че са уверени и ще продължават да изпълняват поредната си стратегия. „Вярваме, че тя ще подкрепи оценката на Deutsche Bank от пазарите и ще увеличи капитализацията“, пише в съобщението.

Deutsche Boerse отказа коментар. Промяната ще стане факт от 24 септември и е базирана на данни от края на търговията в петък.

Очаква се в сряда Deutsche Boerse да промени състава и на DAX. Втората най-голяма частна банка в страната – Commberzbank, се очаква да загуби позицияита си заради намаляваща пазарна капитализация и по-ниски обеми на търговия с акциите ѝ.


Подразделение на Deutsche Bank се провали на стрес-тест

Подразделение на Deutsche Bank се провали на стрес-тест

В САЩ

Article source: https://money.bg/finance/deutsche-bank-napuska-eurostoxx-50.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment