// you’re reading...

Проба

Германската опозиция поставя условия, за да подкрепи фискалния пакт

Германското правителство е уверено, че ще спечели необходимите 2/3 в германския парламент, за да бъде одобрен новия Европейски фискален пакт.

Това съобщи говорителят на правителството Шефан Зайберт, информира news.bg.
Опозиционните партии вече са започнали да изразяват исканията си в замяна на подкрепата им за Договора за фискалната дисциплина, който бе подписана от 25 от 27-те държави-членки на ЕС в Брюксел в петък.

„Правителството е напълно уверено, че този подход ще бъде подкрепен от мнозинството“, каза Зайберт.

Той има предвид необходимостта от спечелване на гласовете на 2/3 от депутатите в долната камара на парламента (Бундестага), както и в горната камара (Бундесрата), защото одобряването ще помогне за въвеждането на конституционна промяна.

Опозиционната Социалдемократична партия настоява за „съпътстващи мерки в подкрепа на растежа“ в замяна на зелена светлина, каза Франк-Валтер Щайнмайер, който ръководи парламентарната група.

Зеленият парламентарен лидер Юрген Тритин призова за въвеждането на такси върху финансовите транзаакции в Еврозоната от май, ако иска правителството да получи подкрепата при гласуването.

И двете опозиционни партии подкрепиха коалиционното правителство на канцлера Ангела Меркел при минали гласувания в Бундестага по проблеми в Еврозоната.
Припомняме, че преди седмица парламентът одобри втория спасителен пакет за Гърция.
Все още не е обявена датата за гласуване в германския парламент за фискалния пакт.

 

Сподели:

В Ibox.bg

В Svejo

Article source: http://money.bg/news/id_594309440

Discussion

No comments yet.

Post a comment