// you’re reading...

Проба

Българският бизнесмен, който продава завода си за биткойни

„Основната причина да обявим завода си за продажба, е че искаме да се концентрираме върху бизнеса си в София и Софийска област. Също така вярваме в потенциала на криптовалутите и смятаме, че пред тях предстои страхотно бъдеще.“

Това разказа в ефира на Вloomberg ТВ България Васил Костов от завода „Вас Метал ЕООД“. Той е син на собственичката на предприятието, намиращо се във видинското село Ружинци. Заводът се предлага за продажба по един неортодоксален, поне за нашите географски ширини, начин – за криптовалута.

По думите на Костов цената на предприятие е близо 500 000 евро, като плащането може да се да се извърши както в биткойни, така и в други криптовалути.

Младият бизнесмен обаче не вярва в бъдещето на точно на биткойна. Според него той работи въз основа на стара технология и разполага с редица недостатъци като бавните транзакции например. Далеч по-голям потенциал, смята той, имат някои други криптовалути.

Самият завод, обяснява Васил Костов, е в добро състояние, заема площ от 105 декара, всички машини работят, разполага с производствени халета, административна сграда, складове, дори дентален кабинет. Става и за други видове бизнеси, несвързани с металообработването.

Бизнесменът е убеден, че подобен род сделки – имущество срещу криптовалути, ще стават все по-популярни и по-популярни.

Article source: https://money.bg/deals/balgarskiyat-biznesmen-koyto-prodava-zavoda-si-za-bitkoyni.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment