// you’re reading...

Проба

H&M изостава все повече от Zara, ще закрива магазини

Шведската модна марка Hennes Mauritz (HM) изостава все повече от основния си конкурент Zara, а намаляващите продажби ще доведат до затваряне на магазини.

HM отчете най-големия спад в тримесечните продажби за последните 9 години, като все по-малко клиенти са посетили магазините й. Негативният резултат е „много под очакванията на компанията“ и заплашва плановете й за разширяване.

Продажбите без ДДС паднаха с 4% до 50.4 млрд. шведски крони (6 млрд. долара) през трите месеца до края на ноември, съобщиха от HM. Анализаторите очакваха приходите да се увеличат с 2%.


HM има прекалено много магазини и ще затвори 90 от тях

HM има прекалено много магазини и ще затвори 90 от тях

Но ще отвори повече нови на перспективни пазари

Компанията обяви, че планира да затваря все повече магазини и да отваря все по-малко нови, тъй като кризата, която води до затвaрянето на търговски центрове в САЩ, се разпространява и в други части на света.

Именно търговците на дрехи са най-потърпевши от кризата в продажбите на традиционните магазини и пренасочването на потребителите към пазаруването онлайн.

Приходите на HM спаднаха през тази година, а модната марка правеше значителни намаления, за да може да продава стоките си.


Zara продава 16 магазина в Европа за $472 милиона

Zara продава 16 магазина в Европа за $472 милиона

Търговската марка разчита все повече на онлайн продажбите

Продажбите на шведската компания са се понижили само през 3 тримесечия в последните 10 години, показват данните на Bloomberg.

Основният й конкурент Inditex, който държи марките Zara, Bershka, Pull Bear и Massimo Dutti, изпревари шведската компания, тъй като се разширява по-агресивно в електронната търговия. Модният холдинг на Амансио Ортега обяви ръст на приходите за ноември и началото на декември.

Акциите на HM паднаха с 12% по време на ранната търговия на борсата в Стокхолм. „Очакванията вече бяха ниски след тежкия октомври, когато пазарът на дрехи беше добре маркиран“, посочи Мишел Уилсън, анализатор в Berenberg.


Големите отстъпки свалили печалбата на HM с 20%

Големите отстъпки свалили печалбата на HM с 20%

Онлайн продажбите не компенсират намалелия брой посетители

В стремежа си да засили присъствието си в областта на електронната търговия, HM разшири сътрудничеството си с Tmall на китайския гигант Alibaba, добавяйки допълнителни марки на китайската цифрова платформа.

„Като една от най-иновативните модни компании в света, HM е напълно подходяща за платформата на Tmall на Alibaba. За нас е чест да разширим сътрудничеството ни с HM и да приемем нейния водещ магазин, давайки възможност на марките на HM да се ангажират с нашите половин милиард потребители“, заяви президентът на Alibaba Group Майкъл Еванс.

Article source: https://money.bg/business/h-m-izostava-vse-poveche-ot-zara-shte-zakriva-magazini.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CAD =  1.31202 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  JPY =  1.50183 лв
 USD =  1.70072 лв