// you’re reading...

Проба

Държавата пое контрола върху банка от Топ 10 в Русия

Централната банка на Русия обяви санкции срещу ПАО „Промсвязьбанк“, които ще се осъществят чрез Фонд консолидация на банковия сектор (ФКБС) и взе решение да въведе в банката временна администрация, съобщава Интерфакс.

Регулаторът съобщи, че е утвърдил план за своето участие в осъществяването на предупредителни мерки за заплашената от банкрут кредитна организация. Т е са насечени към повишаване на финансовата устойчивост и осигуряване непрекъснатост в нейната дейност. Предвижда се участие на централната банка на Русия в качеството инвеститор с използване на средства от ФКБС.

Подчертава се в съобщението на ЦБ, че банката продължава да работи в обичайния си режим, изпълнявайки своите задължения и извършавайки сделки. Мораториум върху удовлетворяване на исканията на кредиторите не се въвежда. Банката на Русия ще оказва необходимата финансова подкрепа, отчитайки системната значимост на „Промсвязьбанк“.

„Автовазбанк“, санирана от Промсвязьбанк, „продължава да функционира в нормален режим и да обслужва клиенти“, посочват от ЦБ.


Руските банки - между големите пари и заплахата от фалит

Руските банки – между големите пари и заплахата от фалит

Печалбите спадат, лошите кредити растат, а държавата е все по-важен фактор в сектора

Агенцията припомня, че преди това Банката на Русия е поискала от „Промсвязьбанк“ да увеличи резервите си със 100 милиарда рубли. Тази информация бе потвърдена от собственика на банката Дмитрий Ананиев.

Основни акционери в „Промсвязьбанк“ чрез Promsvyaz Capital B.V. са Алексей и Дмитрий Ананиеви. Есента те искаха да присъединят към нея и друга своя банка -“Възраждане“, като на тази основа да създадат digital bank, но сделката бе отложена.


Една от най-големите руски банки се нуждае от спасителен пакет

Една от най-големите руски банки се нуждае от спасителен пакет

Централната банка в страната ще придобие 75% от нея

Лятото „Промсвязьбанк“ попадна сред четирите банки с неустойчиво състояние. В последствие две от тези банки – „Откритие“ и Бинбанк, бяха санкционирани чрез Фонда за консолидация на банковия сектор. Четвъртата банка от този списък е Московската кредитна банка (МКБ).

„Промсвязьбанк“, според резултатите от третото тримесечие на тази година, е на 10 място по активи в руския банков сектор, сочи рейтингът „Интерфакс-100″.


Руската ВN Bank официално поиска финансова помощ от държавата

Русия трябва да спасява още една голяма банка от фалит

Банката на Михаил Гуцериев страда заради лоши кредити

 

Article source: https://money.bg/finance/darzhavata-poe-kontrola-varhu-banka-ot-top-10-v-rusiya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CAD =  1.31202 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  JPY =  1.50183 лв
 USD =  1.70072 лв