// you’re reading...

Проба

General Electric оряза печалбата си, продължава да се бори с кризата

Енергийният гигант General Electric намали прогнозната си печалба за 2017 г., в момент, когато новият му мениджър се бори с един от най-големите спадове в 125-годишната история на компанията.

Американската фирма заяви, че слабото представяне на нейния електроенергиен, нефтен и газов бизнес, обезценяването на положителната й репутация, както и по-високите от очакваните разходи за преструктуриране са основните причини за спада на печалбата.

С препятствия от слабите парични потоци до спадащите пазари за производство на електроенергия, General Electric e най-големият губещ в технологичния индекс Dow Jones през тази година. Компанията изгуби 1/4 от пазарната си стойност за този период.

Корекцията подчертава сериозността на предизвикателствата, пред които е изправен изпълнителният директор Джон Фланъри, наследил дългогодишният ръководител Джефри Имелт през август.


Джон Фланъри е новият президент на General Electric

Индустриален гигант от САЩ има нов ръководител

След 16 години начело Джеф Имелт се оттегли от компанията

„Това беше много предизвикателно тримесечие. Докато по-голямата част от бизнеса ни имаше солидни печалби, това се компенсира от спада в представянето на електроенергийния ни бизнес на един труден пазар“, каза Фланъри в изявление.

Печалбата в енергийния бизнес на GE, която носят електроцентралите и свързаното с тях оборудване, спадна с 51% през тримесечието.

Индустриалните парични потоци от оперативни дейности възлизат на 1.74 млрд. долара през третото тримесечие, спрямо 2.90 млн. долара година по-рано.


Акциите на GE поеха надолу. И Бъфет има общо с това

Акциите на GE поеха надолу. И Бъфет има общо с това

Инвеститорът се отказа от дела си в компанията

Коригираните приходи през тази година ще бъдат от 1.05 до 1.10 долара на акция, вместо очакваните от 1.60 до 1.70 долара на акция, съобщиха от компанията. Анализаторите очакваха 1.54 долара за акция.

Намаляването е поредната стъпка в посока очертаващото се драматично препозициониране на GE при новото му ръководство. В управителния съвет на компанията вече има някои промени, там вече има представител и на хедж фонда Trian Fund Management. Фланъри планира дълбоки съкращения на разходите и обмисля всякакви опции, включително продажба на активи.

Производителят на реактивни двигатели и газови турбини съобщи за коригирана печалба от 29 цента на акция за третото тримесечие, което е по-малко от средната стойност от 50 цента, предвиждана от анализаторите, събрани от Bloomberg.

Article source: https://money.bg/business/general-electric-oryaza-pechalbata-si-prodalzhava-da-se-bori-s-krizata.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment