// you’re reading...

Проба

Ураганите и земетресенията в Карибско море ще струват на застрахователите $95 милиарда

Ураганите Харви, Ирма и Мария, както и двете силни земетресения в Мексико ще струват на застрахователната индустрия 95 милиарда долара. Това прогнозира швейцарската компания Swiss Re, която е един от най-големите презастрахователи в света.

Базираната в Цюрих компания, която като презастраховател осигурява резервна политика на компании, които пишат първични застрахователни полици, твърди, че процесът на предявяване на искове вече е в ход и че очакваната сума може да се повиши.


Колко ще струват на икономиката ураганите Харви и Ирма?

Колко ще струват на икономиката ураганите „Харви“ и „Ирма“?

Щетите по имуществото не са единственият проблем

Swiss Re очаква, че собствените й плащания, свързани с природните бедствия, ще бъдат около 3.6 милиарда долара, от които 175 милиона долара само за земетресенията в Мексико, предава Associated Press.

Изпълнителният директор на компанията Кристиан Мюменталер нарече катастрофите „изключително мощни“ и заяви, че презастрахователят ще подкрепи клиентите си в момент, когато те най-много се нуждаят от него.


Ураганът Харви нанесе щети за $24 милиарда

Ураганът „Харви“ нанесе щети за $24 милиарда

10 петролни рафинерии, включително втората най-голяма в САЩ, затвориха

Article source: https://money.bg/business/uraganite-i-zemetreseniyata-v-karibsko-more-shte-struvat-na-zastrahovatelite-usd95-miliarda.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment