// you’re reading...

Проба

Съобщение "Google купува Apple" стресна пазарите

„Google купува Apple за 9 милиарда долара“. Съобщение с това съдържание, пуснато от Dow Jones чрез новинарската им услуга, стресна пазарите снощи. Очевидно невярно, това не попречи за кратко акциите на гиганта от Купертино да тръгнат нагоре – явно ефект от автоматизираното търгуване.

Dow Jones отрече това да е работа на хакери и обясни, че става въпрос за „технически гаф“. Заглавието и краткият текст са били създадени за вътрешни тестове, а не за публикация, обясниха по-късно от компанията.

Самото съобщение говореше само за себе си, като започнем от цената на сделката. Apple има поне 260 милиарда долара свободни средства.

„В изненадващ ход за всички живи хора, Google заяви, че ще придобие Apple за 9 милиарда долара. Изпълнителният директор на Google Лари Пейдж е водил тайни разговори с вече починалия Стийв Джобс през 2010 г., за да затвърди сделката. Тя бе обявена при изчитането на завещанието му в Купертино, Калифорния.

Сделката, която се очаква да бъде приключена утре, дава по 9 акции на Apple на всеки акционер в Google. Очевидно, Google ще се премести в луксозната централа на Apple.

Служителите в Google казаха: „Йей“, гласи пълният текст на измисленото съобщение.

По-късно Уилям Люис, изпълнителен директор на Dow Jones и издател на The Wall Street Journal, се извини официално и обеща да предприеме мерки.

Article source: https://money.bg/macro/saobshtenie-google-kupuva-apple-stresna-pazarite.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment