// you’re reading...

Проба

Нов шеф в Pepco, на фона на главоболия, причинени от хутите в Червено море

Групата за търговия на дребно Pepco е изправена пред закъснения и допълнителни разходи, заради нападенията на хутите в Червено море, пише британското издание Mirror.

Въпреки затрудненията от Pepco са категорични, че управляват ефективно наличността на продуктите си и не очакват никакво въздействие върху печалбите си.

Сътресенията в Червено море, където бунтовническата група хути предприема атаки на фона на продължаваща десетилетие гражданска война в Йемен, принудиха корабите да се отклонят от района и да навигират около нос Добра надежда, което засегна множество компании, включително и Pepco.

Същевременно Pepco обяви лек спад в съпоставимите продажби за предходното тримесечие и обяви назначаването на нов главен изпълнителен директор. От 1 юли Стефан Борхерт, който до 2022 г. беше начело на притежаващата група GrandVision на Vision Express, а преди това президент на европейското подразделение на Sephora, ще поеме ролята на главен изпълнителен директор в Pepco.


Измама като по учебник: Хакери отмъкнаха от Pepco 15.5 милиона евро

Измама като по учебник: Хакери отмъкнаха от Pepco 15.5 милиона евро

Не е ясно дали средствата могат да бъдат възстановени

Бъдещият главен изпълнителен директор каза по повод назначението си: „Pepco Group е мощен бизнес за търговия на дребно със силна репутация за предоставяне на невероятни гама, стойност и удобство за клиентите.“

Отчитайки спад от 2.9% в съпоставимите приходи през тримесечния период, приключващ на 31 март, Pepco публикува последния си финансов отчет миналия четвъртък. Компанията отчете подобрено представяне с ръст на общите приходи от 11.7% на база постоянна валута 1.35 милиарда евро, благодарение на голямото отваряне на нови магазини.


Pepco напуска австрийския пазар

Веригата Pepco напуска първи европейски пазар

Заради песимистични очаквания за възвръщаемост в страната

Анди Бонд, изпълнителен председател начело на Pepco Group, каза: „Въпреки че търговската среда остава предизвикателна, ние сме окуражени от признаците за подобрено представяне на някои от нашите основни пазари на Pepco в Централна и Източна Европа, ключов географски регион за групата през второто тримесечие очаквайте продължаваща възходяща траектория в съпоставимите продажби в Pepco през второто полугодие.“

Article source: https://money.bg/business/nov-shef-v-pepco-na-fona-na-glavoboliya-prichineni-ot-hutite-v-cherveno-more.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment