// you’re reading...

Проба

Американската International Paper купува своя британски конкурент от хартиената промишленост

Американската компания International Paper Co.постигна споразумение за закупуване на британския производител на опаковъчни материали DS Smith за 5,8 милиарда паунда (7,22 милиарда долара), се казва в изявление на компаниите.

International Paper е най-големият производител в сектора на целулозно-хартиената промишленост в света. Компанията е специализирана в производството на опаковки от велпапе, както и целулоза за пелени, хартиени салфетки и други продукти за лична хигиена. Производствените мощности на компанията са разположени в Северна и Латинска Америка, Северна Африка и Европа. Персоналът й наброява около 40 хиляди служители.

DS Smith е водещ в света доставчик на опаковки от екологични влакна, и има дейност в 34 страни. В компанията работят около 30 хиляди човека.

Сделката ще бъде платена изцяло в акции. Акционерите на DS Smith ще получат по 0,1285 акции на International Paper за всяка акция от компанията, която притежават.Очаква се сделката да приключи изцяло до октомври 2024 г., след одобрение от акционерите на двете компании и регулаторните органи в Европа и Съединените щати.

След това акционерите на DS Smith ще притежават 33,7% от обединената компания, а акционерите на International Paper – 66,3%.Приходите pro forma на общата компания за 2023 г. са около 28,2 милиарда долара.

След сливането общата компанията ще се лисва на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и ще направи вторичен листинг на Лондонската фондова борса (LSE).

Article source: https://money.bg/deals/amerikanskata-international-paper-kupuva-svoya-britanski-konkurent-ot-hartienata-promishlenost-za-usd7-2-miliarda.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment