// you’re reading...

Проба

Законова промяна: Руснаците ще фалират по-лесно

От началото на ноември за руските граждани ще стане по-лесно да обявят личен фалит в рамките на извънсъдебна процедура, пише Лента.ру. Тя решава проблема с т.нар „вечни длъжници“, който е силно наболял и у нас.

Законови промени коригират минималния и максималния размер на дълга за тези, които биха се възползвали – преди той беше между 50 000 и 500 000 рубли, а вече става между 25 000 и 1 000 000. Това прави тази възможност за обявяване в несъстоятелност по-достъпна, отбелязва руската медия.


Руските служби искат да манипулират банковите данни на агентите си

Руските служби искат да манипулират банковите данни на агентите си

Финансовите институции в страната се обявиха срещу текстовете на новия проектозакон

В допълнение, пенсионерите и лицата на социални помощи ще могат да се възползват в рамките на година след началото на процедура по принудително събиране на задълженията. Кредиторите на останалите граждани ще имат 7 години да си съберат дължимото от тях.

По-рано през тази година стана ясно, че само от началото на годината близо 250 000 руснаци са обявили фалит. Това е една трета от общата бройка граждани, изпаднали в несъстоятелност през последните 7 години, т.е. около 1 млн. души са в това положение.

Според експерти, цитирани от Лента.ру „трудната финансова и икономическа ситуация в страната ще доведе до допълнително увеличение на заявленията за фалит през следващите години“.

Article source: https://money.bg/politics/zakonova-promyana-rusnatsite-shte-falirat-po-lesno.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment