// you’re reading...

Проба

B2Holding продаде бизнеса си за събиране на вземания у нас за €48.4 милиона

След шест години работа на българския пазар, базираният в Норвегия инвеститор B2Holding продаде бизнеса си в България. През 2016-а той купи от Мартин Деспотов и Нина Станчева дружеството им „Агенция за събиране на вземания“, което се занимаваше с покупко-продажбата на портфейли от проблемни вземания и с тяхното последващо събиране.

След като то бе придобито от B2Holding българското дружество се превърна в един от основните играчи на този пазар у нас като придобиваше портфейли от проблемни кредити от български банки като например „УниКредит Булбанк“ и от големи компании за продажби на стоки и услуги на гражданите.


Норвежката B2Holding придоби „Агенция за събиране на вземания“

Норвежци придобиват една от водещите български компании за събирания на вземания

Дружеството има 140 служители у нас

Сега B2Holding обяви, че е сключила договор за продажба на българския си бизнес за 48.4 млн. евро на дружество със специална инвестиционна цел (SPV).

Сделката е извършена в съответствие със стратегията за преструктуриране и развитие на B2Holding и се очаква да бъде финализирана през октомври след получаване на всички одобрения от регулаторните органи.

Article source: https://money.bg/business/b2holding-prodade-biznesa-si-za-sabirane-na-vzemaniya-u-nas-za-eur48-4-miliona.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment