// you’re reading...

Проба

Газовата връзка с Гърция трябва да е готова до края на август според строителя

Българо-гръцката газова връзка да бъде напълно завършено до края на август, съобщи  собственикът на фирмата-строител Авакс на свиканата от при президента Румен Радев среща по темата, предаде БНР.

Собственикът на фирмата-строител „Авакс“ Антонис Мицалис декларира, че ще се направи всичко необходимо довършителните дейности по обекта да са факт и той да влезе в експлоатация до края на август, но си даде отсрочка, като каза, че това може да стане „до 7 или 8 септември“.

Теодора Георгиева – изпълнителен директор от българска страна на проектната компания обяви, че в момента се дискутира с „Булгаргаз“ кога да се активира точката за достъп за азерския газ при Комотини:

„Доколкото ми е известно, те имат сключен анекс до края на септември. Също така резервиран капацитет на Неа Месемврия и на Сидерокастро, така че ще се съобразим изцяло с поетите техни ангажименти, за да може от първата възможност ние да се включим и да активираме точка Комотини“.

Това, което е известно в публичното пространство е, че „Булгаргаз“ се е договорил с Азербайджан газ през Комотини да се доставя от 1 октомври.

Article source: https://money.bg/economics/gazovata-vrazka-s-tryabva-gartsiya-do-kraya-na-avgust-spored-stroitelya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment