// you’re reading...

Проба

Две тарифи за ток, вода и парно и по-висок праг за регистрация по ДДС. Какво още предвижда управленската програма на "Продължаваме промяната"?

Въвеждане на две тарифи за електроенергия, вода и парно за битови потребители и приемане на формула за автоматично определяне на размера на минималната работна заплата за страната и максималния осигурителен доход. Това са част от 40-те законопроекта в примерната законодателна програма на „Продължаваме промяната“ за новото правителство. Програмата е за период от юли 2022 г. до януари 2023 г.

Сред проектозаконите виждаме увеличение на прага за регистрация по ДДС, закриване на „Държавната петролна компания“, увеличаване на вдовишките добавки и 95% заплащане от Здравната каса на лекарствата за деца до 14 г. за остри заболявания, намаляване на мандата на членовете на Комисията за защита на конкуренцията на 5 години, електронно връчване на фишове актове и отпадане на син талон и стикери. А също и оптимизиране на процеса по издаване на „Синя карта“ за пребиваване на граждани на трети държави за целите на висококвалифицирана трудова заетост и разширяване на обхвата на патентния данък за микро и малки предприятия.


Демокрацията е скъпа: Колко ни струваха изборите за по-малко от две години?

Демокрацията е скъпа: Колко ни струваха изборите за по-малко от две години?

За две години в държавата може да има четвърти поред избори за Народно събрание

Предвижда се и приемане на 21 законодателни промени във връзка с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, които ще дадат възможност България да започне усвояването на второто плащане от 13 милиарда лева безвъзмездни средства от Европа. Сред тях са либерализацията на пазара на едро на електроенергия и намаляване използването на договарянето на обществени поръчки (без обявление) и на поръчките само с една оферта.

Това са част от законопроектите на „Продължаваме промяната“, свързани с финанси, икономика и енергетика, повечето от които трябва да бъдат приети в следващите 6 месеца.


В окото на политическата буря. Ще бъдат ли увеличени на два пъти пенсиите и с колко?

В „окото“ на политическата буря. Ще бъдат ли увеличени на два пъти пенсиите и с колко?

Финансовият министър очаква в пленарна зала „депутатите да проявят разум“

Важно е да отбележим, че това са предложенията само на „Продължаваме промяната“. Голяма част от мерките обаче ще бъдат въведени с бюджета за догодина. Мерките, за които БСП настояваше, също се виждат в програмата на ПП – безплатните лекарства за деца и безплатните учебници за ученици от 1 до 12 клас, които трябва да влязат в сила заедно с Бюджет 2023. Същото се отнася и до продължаването на реформата в пенсионната система и увеличаването на вдовишката добавка – от 26,5 на 30 на сто.

Article source: https://money.bg/politics/dve-tarifi-za-tok-voda-i-parno-i-po-visok-prag-za-registratsiya-po-dds-kakvo-oshte-predvizhda-upravlenskata-programa-na-prodalzhavame-promyanata.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

август 2022
П В С Ч П С Н
« юли    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Валутни курсове

 AUD =  1.10599 лв
 CAD =  1.27093 лв
 GBP =  2.19583 лв
100  JPY =  1.64204 лв
 USD =  1.76137 лв